Yazar "Özmen Toğay, Sine" için listeleme
-
Bioflavour production from tomato and pepper pomaces by kluyveromyces marxianus and debaryomyces hansenii
Güneşer, Onur; Demirkol, Aslı; Karagül Yüceer, Yonca; Özmen Toğay, Sine; İşleten Hoşoğlu, Müge; Elibol, Murat (Springer, 2015)ioflavours are called natural flavour and/or fragrance compounds which are produced using metabolic pathway of the microorganism and/or plant cells or their enzyme systems with bioengineering approaches. The aim of this ... -
Combined therapy with probiotic VSL#3 and Omega-3 fatty acids attenuates colonic injury and inflammation in chronic DNBS-induced colitis in mice (vol 69, pg 135, 2021)
Yoldaş İlktaç, Havvanur; Kızıltan, Gül; Devrim Lanpir, Aslı; Ozansoy, Mehmet; Günal, Mehmet Yalçın; Özmen Toğay, Sine; Keskin, İlknur; Özdemir, Ekrem Musa; Kılıç, Ülkan (Polish Academy of Sciences, 2022)We published the abovementioned article about probiotic mixture VSL#3 on October 6, 2021. Since the product was named VSL#3 in our purchasing process in early 2016, it is referred to as VSL#3 in our article. In addition, ... -
The effect of probiotic and omega-3 supplements on total oxidant and total antioxidant levels in experimental colitis
Yoldaş İlktaç, Havvanur; Kızıltan, Gül; Ozansoy, Mehmet; Kılıç, Ülkan; Özmen Toğay, Sine; Keskin, İlknur; Özdemir, Ekrem Musa; Günal, Mehmet Yalçın (Marmara University, 2021)Objective: Treatment of inflammatory bowel disease (IBD) usually involves medical therapy. For this reason, it is recommended to seek alternative treatment methods such as nutritional therapy. The aim of the study is to ... -
Hastane mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi
Ünal, Mehmet Mahmut (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)İstanbul ilinde bulunan ve toplu beslenme hizmeti veren 3 adet özel hastane mutfağından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi amacı ile yapılan bu çalışmada ... -
Investigation of potential virulence genes and antibiotic resistance characteristics of Enterococcus faecalis isolates from human milk and colostrum samples
Özmen Toğay, Sine; Temiz, Ayhan; Çelebi, Ayten; Açık, Leyla; Yalçın, Sıdıka Songül (The Scientific and Technological Research Council of Turkey, 2014)Enterococci may improve the typical taste and flavor of fermented foods through their proteolytic and lipolytic activities. However, some enterococcal strains are recognized as nosocomial pathogens, which have virulence ... -
İstanbul ilinde açıkta satılan dondurmaların koagülaz pozitif staphylococcus aureus yönüyle incelenmesi
Ede, Elif (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmanın amacı İstanbul ilinde açıkta satılan dondurma örneklerinde koagülaz pozitif Staphylococcus aureus varlığının araştırılmasıdır. Bu amaçla Ağustos – Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul ilinin Beykoz, Ümraniye, ... -
İstanbul ilindeki pazar ve marketlerde açıkta satılan beyaz peynirlerin hijyenik yönden değerlendirilmesi
Çağlayan, Elif Bilge (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmada, İstanbul'da market ve pazarlarda satılan beyaz peynirlerde gıda kaynaklı patojenlerden L. monocytogenes ve Salmonella spp. varlığı, ayrıca gıda kaynaklı intoksikasyon etmeni bir patojen olan koagülaz pozitif ... -
İstanbul ve Şanlıurfa'da satışa sunulan urfa peynirlerinin koagülaz pozitif staphylococcus aureus yönüyle karşılaştırılması
Bingöl, Kadriye Kübra (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Urfa peyniri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Şanlıurfa'da çok tüketilen bir süt ürünüdür. Geleneksel olarak çiğ sütten, hijyenik olmayan şartlarda üretilen Urfa peynirinin son yıllarda endüstriyel üretimi artış ... -
İstanbul’daki hastane mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi
Ünal, Mehmet Mahmut; Özmen Toğay, Sine (2017)Amaç: Bu çalışma İstanbul'da bulunan üç özel hastanenin HACCP kalite güvence sistemi sertifikasına sahip mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi ... -
Organik ve organik olmayan peynirlerden izole edilen enterokokların antibiyotik direnç özelliklerinin belirlenmesi
Yamaner, Cemre (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada organik ve organik olmayan peynirlerden izole edilen enterokok suşlarının antibiyotiklere karşı direnç özellikleri belirlenmiş ve karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamında, İstanbul'da ... -
Piyasa satılan ticari kefirlerin mikrobiyal kalitesinin değerlendirilmesi
Çıray, Zehra (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmanın amacı; tüketime sunulan ticari kefirlerin mikrobiyal kalitesinin değerlendirilmesidir. Mart – Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul'da marketlerden alınan 45 adet sade, 35 adet meyveli ve 20 adet light ... -
Torulaspora delbrueckii ve trichoderma atroviride kullanılarak pirinadan (zeytin katı atığı) biyoaroma üretimi
Güneşer, Onur; Karagül Yüceer, Yonca; Özmen Toğay, Sine; İşleten Hoşoğlu, Müge; Elibol, Murat (Sidas Medya, 2014)Bu çalışmada, Torulaspora delbrueckii ve Trichoderma atroviride kullanılarak, pirinadan mikrobiyal fermentasyon yoluyla doğal aroma maddelerinin üretilme olanaklarının araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, Torulaspora ... -
Urfa peynirlerinden izole edilen staphylococcus aureus suşlarında enterotoksin üretim potansiyeli ve metisilin dirençliliği
Bingöl, Kadriye Kübra; Özmen Toğay, Sine (Sidas Medya, 2017)Çalışma kapsamında, İstanbul ve Şanlıurfa'daki halk pazarı ve marketlerde satışa sunulan Urfa peyniri örneklerinden izole edilen Staphylococcus aureus suşları koagulaz ile DNaz enzim aktiviteleri ve metisilin dirençlilik ...